DISSABTE 17 de JUNY

Herbes Campus Remeiart 

Plantes i alimentació

Molí del Foix

SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS 

Inscripció: 10 euros

Per a inscripcions empleneu el formulari

 

09.00 h

Acreditacions i lliurament de documentació

09.30 h

Obertura de l’Herbes Campus, a càrrec d’Imma Ferret, alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos.

 

09.35 h

Les plantes del segle XXI. Nous usos en medicina i alimentació.
A càrrec d’Anna Bach-Faig i Maria José Alonso
 

10:30 h

Pausa cafè
 

11.00 h

Experiències de present i futur de l’alimentació i les plantes aromàtiques i medicinals.
Arnau Almirall
Cultius aromàtics Almirall: comercialització de plantes per a usos alimentaris
Josep Maria Subirà: auxiliar d’Infermeria, tècnic especialista en dietètica i nutrició.
Gisela Mir i Mark Biffen: Phoenicurus
Francesc Rubio i Solà. Naturopata, Formador de Dolça Revolució
Montserrat Enrich. Periodista. Natura Comestible
 

12.15 h

Demostració:
Herbes a la cuina vegana
A càrrec de Mireia Anglada
 

14 h

Tast d’infusions i cloenda
 

 

Ponents

Anna Bach Faig

Farmacèutica per la Universitat de Barcelona, Màster en Salut Pública nutricional per la Universitat de Glasgow (Regne Unit) i Doctora en salut pública nutricional per la Universitat de Barcelona.

Professora de la Universitat Oberta de Catalunya en els Estudis de Salut, Màster de Nutrició i Postgrau de Nutrició, Rendiment Esportiu i Salut. Vocal d’Alimentació i Nutrició del Col.legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona.

Maria José Alonso

Farmacèutica per la Universitat de Barcelona i Diplomada en Fitoteràpia per la Universitat de Montpeller. Vocal de  la Junta de Govern de la Societat Espanyola de Fitoterapia (SEFIT). Col·laboradora Docent de la Universitat de Barcelona (IL3). Col·laboradora docent en Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Arnau Almirall

Als 19 anys (2002) aquest jove emprenedor va crear la seva pròpia empresa dedicada a les plantes (Cultius Aromàtics Almirall). Actualment segueixen treballant perquè els seus productes més exclusius, el Petit Farcellet,  arribin arreu del territori i que puguin estar a totes les cuines.

Josep Maria Subirà

Auxiliar d’infermeria, tècnic especialista en Dietètica i Nutrició, graduat en Medicina Tradicional Xinesa i coneixedor de la Dietètica Oriental Natural. Actualment és formador en cuina fitoterapèutica i impulsor de la plataforma web emonutrición.

Gisela Mir i Mark Biffen

Creadors de “Phoenicurus”, un projecte de Permacultura a Cardedeu, en funcionament des de 2009.

Hi conreen hortalisses amb tècniques d’Agricultura Natural – basades en la mínima intervenció i el no remogut de la terra. Igualment, hi desenvolupen un verger (“bosc comestible”), un sistema agrícola més perenne, divers i resilient.

Ofereixen formacions en aquestes temàtiques, fan dissenys i assessoraments, i col·laboren amb instituts en els seus horts escolars.

Participen també activament a la cooperativa de consum Cardedeu Autosuficient (com a membres fundadors i també com a primers productors d’hortalisses); a Cardedeu en Transició (“Pobles en Transició”); al grup de preservació de varietats locals de cultius Llavors Orientals (com a secretaris i reproductors de llavors); i a diversos programes europeus (European Permaculture Teachers, European Urban Gardens, etc.)

Montserrat Enrich

Llicenciada en Ciències de la Informació. Fa més de trenta anys que col·labora en la premsa comarcal i ha publicat diversos llibres de temàtica local. L’any 2002 es va iniciar en el periodisme de gastronomia amb el llibre La cuina de la llenega. Aficionada a la cuina, les plantes i els bolets, fa anys va començar a interessar-se per la comestibilitat de les herbes silvestres. Primer, com a afició; però després més seriosament, amb diverses estades a França i Suïssa amb François Couplan i Françoise Marmy, etnobotanistes reconeguts.

Francesc Rubio

Vicepresident de la Dolça Revolució i coordinador dels tallers formatius.

Anay Bueno

Xef especialitzat en gastronomia vegetariana i vegana i reboster saludable que resideix a Barcelona i s’ha especialitzat en la seva passió des de petit, la gastronomia.

Mireia Anglada

Xef d’alta gastronomia. Cuinera de professió i experta en nutrició, formada en medicina xinesa, naturopatia i en alimentació natural i energètica.